Har du planlagt pasning af din hund i ferien, er det en god ide at investere i et hundebur. Køber du hundeburet i god tid før ferien, kan hunden vænne sig til at være i buret. Derved får den en tryg base, den kan opholde sig i, når den skal passes ude af huset. Samtidig kan det fjerne de sidste bekymringer ved at få passet hunden hos familie og venner. Læs med her, få alle fordelene, og find ud af, hvordan du vælger det rigtige bur til din hund.

Skal du have passet hunden hos noget familie eller nogle venner, fordi den ikke kan komme med på ferie?

Så er det en god ide at investere i et hundebur i god tid før ferien. For så har hunden et trygt og hjemligt sted, den kan opholde sig. Og samtidig vil det nok være nemmere at overtale familie og venner til at passe hunden – samt give dig lidt mere ro på bekymringerne om, hvorvidt hunden nu kommer til at ødelægge noget.

Det er ikke for at de skal lukke hunden inde

Det er som sådan ikke meningen, at hunden skal være lukket ind i buret hele tiden, når den skal passes, mens du er på ferie. Men er hunden f.eks. urolig om natten, eller skal den være alene hjemme hos feriefamilien i et par timer, kan det være en god løsning at lige at lukke buret.

Men ellers er meningen med at give hunden et hundebur med på ferie:

  • At den får et sted, hvor den er tryg, fordi den ligger i sikkerhed inde i hundeburet
  • At hunden får nogle velkendte omgivelser, der minder om, og lugter af dens hjem

Så sørg for at afklare brugen af hundeburet med dem, som skal passe hunden, mens du er på ferie. For ender det med, at hunden er lukket inde i buret hele tiden, bliver det ikke nogen god ferie for den.

Køb og træn i god tid inden ferien

Skal hundeburet have den ønskede effekt for hunden, er det vigtigt, at du får købt hundeburet i god tid inden der er behov for pasning af hunden i din ferie.

Jo længere tid, hunden har haft til at vænne sig til buret, jo bedre. Det øger samtidig muligheden for, at buret kan komme til at lugte hjemligt.

Sådan træner du hunden til at være i bur

Start med at stille buret op et sted, hvor hunden plejer at opholde sig. Stil det med lågen åben, så hunden kan gå frit ind og ud af buret.

Så begynder hunden oftest at bruge buret helt af sig selv. For hunde godt kan lige at opholde sig på trange steder, som der kun er adgang til gennem en snæver passage. Vil du øge hundens tryghed ved buret, kan du med fordel lægge et tæppe over de tre sider af buret, hvor der ikke er låge i. Så virker det som en hule.

Lok eventuelt hunden indenfor i buret med et par godbidder de første par gange. Så går der ikke længe, før den begynder at opholde sig derinde af sig selv.

Køb et hundebur, der også passer til bilen

Er du smart, køber du naturligvis et hundebur, der passer til din bil. Dermed får hunden også et trygt og sikkert sted, den kan ligge under kørslen.

Samtidig kan hundeburet også bruges til overnatning for hunden, når I f.eks. er i sommerhus, eller sover hos venner og familie.

Det gør hundeburet til en investering, du også kan have glæde af efter ferien.

Sådan finder du det rigtige hundebur

Det rigtige hundebur skal ikke være større, end hunden lige akkurat kan ligge i det. Jo mere ”for lille” det virker, jo mere tryg bliver hunden ved at opholde sig i buret.

Find hjælp til at vælge det rigtige hundebur til pasning af din hund i ferien, ved at læse vores store test af hundebure.