Et hundebur kan også bruges til hjemmet, hvis hunden har brug for et trygt sted i hverdagen. Både når familien er hjemme, og når hunden er alene. Det kan også hjælpe med til at gøre hundehvalpen hurtigere renlig om natten, ligesom det forhindrer hvalpe og nervøse hunde i at ødelægge inventaret, når hunden er alene hjemme. Endelig kan hundeburet naturligvis bruges til at transportere hunden, når den skal med på turen. Læs her, hvordan du finder det rigtige hundebur til hjemmet.

Et hundebur er praktisk til meget andet end at sørge for, at hunden kan køre sikkert med i bilen. Faktisk kan hundeburet også bruges derhjemme. Her kan det give hunden et trygt og velkendt tilholdssted i hjemmet. Du kan også bruge hundeburet, hvis hunden har det med at gnave i eller ødelægge ting, når den er alene hjemme.

Giver et trygt helle i hjemmet

Har du en hund, der reagerer kraftigt, hver gang I får gæster? Eller har du børn, der tit er meget aktive og støjende i hverdagen? Og bliver hunden påvirket af det?

Så kan et hundebur til hjemmet give hunden et trygt sted at søge tilflugt – eller kortvarigt være lukket inde i – når situationen begynder at stresse den. For kraftige reaktioner på uvant – eller i hundens øjne – voldsom aktivitet, gør nemt hunden urolig og stresset. Samtidig vil mange hunde gerne indynde sig, når der kommer fremmede – og det kan nemt tolkes forkert og irriterende af gæsterne.

Her er hundeburet meget nemmere for hunden at overskue. Samtidig føler den sig mere sikker, netop fordi den kun skal forsvare et lille areal. Det gælder også, selvom du ikke lukker lågen.

Vil du øge trygheden yderligere for hunden, når den er i bur, bør du dække tre af burets sider til. F.eks. med et tæppe. Det øger hundens følelse af at have sin egen, trygge hule at ligge i – og skaber mere ro omkring den.

Så kan du allerede fra hvalp lære hunden at gå i hundebur, når den er eller vil blive stresset over noget. Det kommer til at spare hunden for mange ubehagelige oplevelser i fremtiden.

Gør hurtigere hundehvalpen renlig

Har du allerede vænnet din hundehvalp til at gå i hundebur, kan du også få den til at sove i buret om natten. Det hjælper den samtidig til at blive hurtigere renlig: For den har ikke lyst til at besørge der, hvor den skal opholde sig.

Det må dog ikke blive nogen sovepude for din ”pottetræning” af hunden. For de fleste hvalpe har nemlig brug for at blive luftet mindst en gang hver nat frem til de er 10-12 uger gamle.

Samtidig er det vigtigt, at du så vidt muligt kun lukker hvalpen inde i buret om natten. Resten af tiden bør buret stå åbent, så den kan gå frit ud og ind. Om dagen bør den kun være lukket inde i buret i kort tid, for eksempel i de situationer som vi har omtalt ovenfor.

Gør det nemmere at få passet hunden ude

Har du lært hunden at være i sit hundebur – både med og uden lukket låge – er det også nemmere at få passet den ude i byen, uden at du skal være nervøs for, at den laver ulykker.

For ved at hunden får sine kendte omgivelser med sig i form af hundeburet, bliver den mere tryg ved skiftet til de fremmede omgivelser.

Gør hunden mere tryg på turen

Det samme gælder, når hunden er med på tur. Både når I skal ud at køre, og når hunden er med i f.eks. sommerhuset. For den har trygheden med i form af sit velkendte hundebur.

Samtidig er det også nemmere at få hunden med på f.eks. hotel eller Bed & Breakfast. For selv om flere og flere tilbyder, at du må have hunden med på værelset, er der også mange steder, hvor de ikke tillader det. Her giver buret en ekstra tryghed. Derfor kan det overtale dem, som ellers ikke er vilde med tanken om, at I skal have hunden med på værelset.

Find det rigtige hundebur til hjemmet

Når du skal vælge hundebur til hjemmet, gælder de samme størrelsesforhold som til bilen. For vælger du et hundebur, du også kan have med i bilen, får du – som du allerede har set – ekstra glæde ud af investeringen.

Buret må ikke være større, end hunden lige akkurat kan ligge udstrakt i det. Så har du en hund med en skulderhøjde på f.eks. 45 cm, skal buret være omkring 50 cm i bredden. Så vil de øvrige dimensioner på hundeburet normalt også passe til.

Få hjælp til at finde det rigtige hundebur til hunden, ved at læse vores test af hundebure her!