Hundebure til mellemstore hunde er velegnet til hunderacer som f.eks. Cocker Spaniel, Bulldog, Border Collie, Labrador Retriever og lignende. Det er hunde, som størrelses- og vægtmæssigt bør have et godt, solidt hundebur, som er spændt forsvarligt fast i bagagerummet. Vi har testet 3 af markedets mest solide og gennemtænkte bure til mellemstore hunde.

Skal du rejse med din hund i f.eks. bilen, er det en god ide at forberede dig grundigt og i god tid før rejsen. Læs her, hvordan du gør!

Har du en mellemstor hund, virker det både let og meget mere behageligt for hunden at have den liggende fastspændt på bagsædet. Men er uheldet ude, og du støder frontalt sammen med en anden bil, mangedobles hundens vægt i kollisionsøjeblikket, samtidig med at den bliver slynget fremad med enorm kraft. Det vil oftest være fatalt for hunden, fordi den kun er spændt fast med en rem, som er sat i seleholderen på bagsædet.

Det er derfor, det er en rigtig god ide at anskaffe et hundebur, som hunden kan ligge i under kørslen. Vælger du et hundebur efter den fremgangsmåde, som du kan læse om her, vil det samtidig give hunden en tryggere oplevelse af at køre i bil.

Det gør det til mere end bare et spørgsmål om sikkerhed at investere i et hundebur til din mellemstore hund.

3 solide hundebure til mellemstore hunde

I denne test ser vi nærmere på 3 af de mest solide hundebure, som du kan få til mellemstore hunde på det danske marked. Men faktisk har vi set på mange flere end dem, vi omtaler her. For vi har været meget kræsne med, hvilke bure vi ville have med i testen.

Under udvælgelsen har vi haft fokus på, at buret er solidt, nemt at samle, nemt at håndtere og nemt at fastspænde i bilen. Samt at buret passer ind i en bil, som størrelsesmæssig har plads til en mellemstor hund i bagagerummet. Eller alternativt har plads til hundeburet med hele eller dele af ryglænet på bagsædet lagt ned.

Desuden har vi også kigget lidt på kundeservice og viden om hundebure hos de forhandlere, som sælger hundeburene.

Endelig har forholdet mellem pris og kvalitet været en vigtig parameter for vores udvælgelse. Vi er målrettet gået efter at få så meget sikkerhed til både hunden og dig for pengene, uden at skulle gå på kompromis med nogle af hundeburets sikkerhedsparametre.

Det har så overraskende nok betydet, at vi er endt med udelukkende at medtage hundebure fra to producenter: SafeCrate og K9 PRO. Simpelthen fordi det er dem, som bedst opfylder alle de krav, vi har stillet.

Ikke alle bure passer til alle mellemstore hunde

Med det på plads er vi klar til at se nærmere på de enkelte hundebure til mellemstore hunde. Her bør du være opmærksom på, at det ikke er alle bure, som passer til alle mellemstore hunde. Det er trods alt en kategori, som rummer hunde fra 15 til 30 kilo. Så nogle af burene vil være for små til din hund – og andre alt for store.

Hvordan du finder den rigtige størrelse hundebur til netop din mellemstore hund, kan du læse mere om her.

SafeCrate Medium Wide – bedst til prisen

SafeCrate Medium Wide er et solidt og praktisk hundebur til de mindre af de mellemstore hunde. Det vil sige op til og med en mellemstor hund på størrelse med en Cocker spaniel.

Buret er beregnet til at blive spændt fast i bagagerummet på en station car eller SUV, og har indgangen til buret placeret ud mod bagklappen på bilen.

Det gør det nemt at få hunden lært at gå ind i buret, når det først sidder i bagagerummet. Den eneste lille detalje ved dette bur er, at lågen ikke lukker op helt ned til bagagerumsgulvet. Hunden skal lige springe eller gå ind over to tværgående tremmer i bunden af buret – ganske som når den skal op i sin hundekurv.

Passer til mange bilstørrelser

Buret er udformet, så siderne er helt lige, mens for- og bagside skråner indad. Øverst er det lukket af med en plade på 17,5 cm i bredden. Perfekt som hylde til småting.

Den skrå bag- og forside gør det nemmere at have buret i bilen. F.eks. kan du nemt stille det helt ind til ryglænet på bagsædet, selv om det skråner lidt bagover.

Det trekantede design i højden betyder samtidig, at der er god plads til, at hunden kan sidde op – og at den ikke bliver kastet så meget frem eller tilbage, hvis I bliver indblandet i en kollision på et tidspunkt, hvor hunden netop sidder op i buret.

Let at samle

Alle SafeCrate-hundebure leveres usamlet i en flad papkasse. Det gør det nemmere at sende buret med posten eller en anden pakketransportør.

Selve samlingen af buret er ikke svær. For i praksis skal du blot samle det i alle hjørnerne. Siderne ligger samlede og klar i kassen.

Til sidst skal du så lige fjerne beskyttelsesfolien på sidepladerne i bunden af burets sider og bagside. Så er buret klar til, at hunden kan komme sikkert med ud at køre.

Nemt at gøre det behageligt for hunden

Vil du gerne forstærke stemningen af hundekurv, og gøre det blødt og behageligt for hunden at ligge i buret? Så kan du med fordel bestille det bløde luksustæppe med skridsikkert underlag med, som passer præcis til buret.

Vil du beskytte bilens kofanger og bagagerumsgulvet? Så kan du også bestille et særligt underlag, som dækker hele bagagerummet. Tæppet har en flap, du kan vippe ned over kofangeren. Så slipper du for at få skidt fra hundens poter på måtten i bagagerummet, samt for at få ridset kofangeren.

Endelig er det en god ide at købe særlige fastgørelsesstropper med. De sælges billigt hos forhandleren, og køber du det hele med fra starten, får hunden en meget bedre og mere sikker start på at køre i hundebur.

SafeCrate Medium Wide med trin

SafeCrate Medium Wide med trin – billede fra importørens hjemmeside

SafeCrate ELITE D1

SafeCrate ELITE D1 – billede fra importørens hjemmeside

SafeCrate ELITE D1

Lige som SafeCrate Medium Wide er SafeCrate ELITE D1 et hundebur til de mindre af de mellemstore hunderacer op til og med en Cocker spaniel.

Men i modsætning til det mere ”rough” jægersoldat-udseende på SafeCrate Medium Wide er der mere stil over SafeCrate ELITE D1. Det er nemlig udført i runde aluminiumprofiler med tydelige samlinger i et ekstra hårdt plastmateriale.

Samtidig er både sider og aluminiumsprofiler holdt i et lysere, gråt look. Det giver et mindre mørkt og mere let udseende hundebur. Ja, det er ikke helt forkert at sige, at ELITE D1 er noget mere feminint og fikst i designet end det mere maskuline og firkantede SafeCrate Medium Wide.

Passer til de fleste biler

SafeCrate ELITE D1 kan passe ind i de fleste hatchbacks, stationcars og SUV’er. Eller i en mindre personbil med et eller begge bagsæder klappet ned.

Dermed kan du have din mindre, mellemstore hund med på farten, uanset om du kører i en stor svensk herregårds-Volvo eller i en af de små, fikse franske tvillinger fra Peugeot/Citroën.

Udstyret med nøglelås

En særlig smart detalje ved SafeCrate ELITE D1 er, at det leveres med indbygget nøglelås. Derved kan du lade bagklappen stå åben på bilen, uden at nogen kan lukke hunden ud. Praktisk, hvis du kortvarigt efterlader hunden i bilen på en varm sommerdag, mens du lige løber ind, og henter et par varer i en butik.

Letvægtsbur med mange anvendelser

Samtidig gør burets ekstremt lette vægt det muligt, nemt at tage buret med dig indenfor. Så kan du give hunden et trygt sted at være, hvis du har den med på besøg hos folk. Eller hvis I får hundeforskrækkede gæster derhjemme

Letvægtsburet er også nemt at tage med op på værelset, hvis du skal overnatte på hotel. Eller har brug for at stille hunden på et skyggefuldt sted i sommervarmen, når du er på camping eller på lejrtur, og ikke har mulighed for at have den i snor.

Nem samling og god formgivning

Lige som alle andre SafeCrate hundebure, leveres ELITE D1 usamlet. Igen er det bare at samle hjørnerne på buret. Så er det klar til brug.

På præcis samme måde er buret udformet med skrå for- og bagside og helt lige sider. Det gør det nemt at få buret passet ind i bilen, og beskytter hunden bedre, hvis den sidder op under kørslen.

Så er du til et mere designet og lyst hundebur, er SafeCrate ELITE D1 det optimale valg.

K9 PRO Hercules 4

Hundebure fra K9 PRO hører til i den absolutte top, når både sikkerhed og komfort for hunden skal være fuldstændig i orden.

Her anvendes kraftige, firkantede aluminiumsprofiler, stærke sidestykker i kraftigt aluminiumskomposit og et skridsikkert indlæg i bunden af buret. Det sikrer, at hunden – eller et eventuelt tæppe – ligger ekstra godt fast, næsten uanset hvor vildt og slingrende du kører.

Læg dertil nogle særligt kraftige beslag til monteringsremme, som sidder øverst på siderne foran på buret. Det giver dig en ekstra stærk mulighed for at spænde buret godt fast ved hjælp af enten de montageremme, du kan købe hos forhandleren. Eller ved hjælp af almindelige, fleksible montagestropper, som kan købes i de fleste biltilbehørsbutikker.

Perfekt til stationcars og SUV’er

K9 PRO Hercules 4 er dybere end det er bredt. Det gør det ideelt til de lidt større og bredere stationcars og SUV’er. Så kan du nemlig få plads til andet end bare hundeburet i bagagerummet. F.eks. spænde buret fast i den ene side af bagagerummet, og sætte din bagage i den anden side.

Også godt til brug på bagsædet

Den smalle bredde på kun 50 cm gør det også muligt at sætte buret ind på bagsædet i en mindre personbil, hvor du har klappet ryglænet ned. Så kan hunden komme ind ad sidedøren, og kan køre trygt med på turen.

Men husk at spænde buret godt fast, selv om det står inde i bilen, og ”kun” lige kan vippe hen mod forsædet. For lige som den fastspændte hund, vi snakkede om i starten, kan det have fatale følger for både dig og hunden, hvor hundeburet ikke er spændt fast under kørslen.

Kommer du ud for en frontal kollision, vil hund og bur nemlig blive slynget fremad i bilen. Det øger risikoen for, at du og din eventuelle medpassager får alvorlige skader ved kollisionen. For er farten høj, forøges den samlede væg af bur og hund mange gange.

Nem samling og let at flytte rundt på

Lige som de andre to hundebure i denne test leveres K9 PRO Hercules 4 usamlet.

Selve samlingen er dog hurtigt overstået, da det udelukkende handler om at samle hjørnerne på buret med de medfølgende, solide hjørnestykker. Det er klaret på maksimalt et kvarters tid, og kræver kun en gummihammer – om nødvendigt.

Passer til de fleste mellemstore hunde

Størrelsesmæssigt passer K9 PRO Hercules 4 til de fleste mellemstore hunde. Køber du et skridsikkert underlag med fra forhandleren, samt et sæt montageremme, får din hund en sikker og tryg køretur.

Herkules 04

K9 PRO Hercules 04 – billede fra importørens hjemmeside