Små hunde har brug for lige så meget beskyttelse under transporten som store hunde. For selv om de ikke vejer nær så meget, mangedobles deres vægt stadigvæk, hvis I kommer ud for et frontalt sammenstød. Derfor skal du ikke vælge et hundebur med tremmer i fugleburstykkelse til din lille hund. Læs med her, og se fordelene ved at købe et solidt hundebur, selv om hunden ikke er særlig stor.

Har du en lille hund, vil du naturligvis gøre alt for at beskytte den bedst muligt under kørslen. Derfor bør du investere i et lige så solidt og robust hundebur til din lille hund, som hvis du havde en stor.

For selv om hunden er så lille, at den snildt kan ligge fastspændt i en stoftaske på for- eller bagsædet, vil dens vægt mangedobles, hvis I udsættes for en frontal kollision.

Her vil en taske eller et ”bur” af stof – eller med tynde ståltremmer eller net – ikke kunne beskytte hunden ordentligt. Det kan få fatale konsekvenser for din lille hund.

Så selv om de måske ser meget søde ud og er nemmere at bære rundt på, er tasker, bure og andre spinkle opbevaringsmuligheder til din lille hund ikke et sikkert valg. Skal hunden have de bedste muligheder for ikke at komme til skade ved et uheld, skal der et mere robust og solidt hundebur til.

5 solide hundebure til din lille hund

I det følgende ser vi nærmere på 6 solide hundebure, som passer perfekt til mindre hunde. De er udvalgt efter, at de giver en ekstra høj sikkerhed for hunden, når du har den med i bilen.

Burene er beregnet til at være fastspændt i enten bagagerummet eller på bagsædet, når ryglænet er slået ned. Det giver de bedste muligheder for at fastgøre buret ordentligt med solide bagagestropper. Derved er der større chance for, at buret bliver stående, selv om I kommer ud for en meget hård kollision.

Denne placering er i øvrigt med til at give hunden en meget mere tryg og mindre stressende oplevelse af køreturen.

Jamen, er de bure ikke for små

En særlig detalje ved de hundebure, vi har udvalgt, er, at de levner meget lidt frirum til hunden. Optimalt set bør der kun være 5-10 cm plads rundt på hver side af hunden, når den ligger ned i buret.

Det betyder, at hunden kan få meget mindre fart på, hvis du laver en hård opbremsning. Derved nedsættes risikoen for alvorlige skader på hunden. Samtidig er der mindre plads til, at hunden kan rutsje rundt under kørslen. Det nedsætter de fysiske påvirkninger på hunden fra køreturen, så den bliver langt mindre stresset.

Endelig er hunde meget mere trygge i stressede situationer, hvis de har en lille, afgrænset plads at opholde sig på. Det gør det nemmere for hunden at forsvare sit territorium, og ved at placere hundeburet i f.eks. bagagerummet, får hunden også fred for eventuelt andre passagerer.

Så alt i alt ender hunden med at få en meget mere behagelig og sikker køretur ved at vælge et bur med meget mindre frirum, end du umiddelbart ville vælge.

SafeCrate Xtra Small Premium – testvinder til den lille hund

SafeCrate Xtra Small Premium er uden diskussion det bedste valg, hvis du har en lille hund i op til Mops-størrelse, som du gerne vil give en sikker køretur.

Buret er lavet af ellipseformede aluminiumstremmer på 8 mm, så der ikke er nogen skarpe, lige kanter. Tremmerne giver samtidig buret et åbent design, så hunden kan følge med i, hvad der ellers sker i bilen, samtidig med at den føler sig sikker og tryg.

Burets vægt er beskedne 7 kg, så du nemt kan tage det ud af bilen, hvis du skal bruge pladsen til noget andet.

Perfekt til alle størrelser biler

Den lille størrelse på buret gør det nemt at passe ind under hattehylden i både en sedan og hatchback. Så hvis du slår bagsædet ned i den ene side, kan du udnytte bagagestropperne i bagagerummet til at holde buret solidt fast, samtidig med at du kan holde øje med hunden. Og den har frit udsyn fra buret.

Skal hunden ligge ekstra behageligt, kan du købe et lækkert, skridsikkert underlag med tyk ”pels” med, når du bestiller buret. Det sikrer både at din lille hund ligger godt, og forhindrer, at underlaget skrider ud, enten ved indstigning, eller hvis du drejer med lidt høj fart.

Nemt at samle

SafeCrate er netop kendt for deres sikre og robuste design. Mærket er designet her i Danmark, og leveres usamlet. Samlingen er dog ikke særlig svær. For i praksis skal du blot samle hjørnerne med nogle stærke, gummibelagte aluminiumsprofiler. Så er buret køreklart.

SafeCrate Xtra Small Premium - vist i en Hyundai i30 Stationcar fra 2017

SafeCrate Xtra Small Premium – Her vist i en Hyundai i30 Stationcar fra 2017

SafeCrate XS – bedst til prisen

Vil du have et hundebur, som er endnu mere sikkert som Premium-modellen af SafeCrate Xtra Small, kan du med fordel vælge SafeCrate XS. Det er tilmed 5 cm dybere, så der er plads til en af de lidt større hunde i Mops-størrelse.

På trods af de ekstra 5 cm vejer buret kun 500 gram mere, altså i alt 7,5 kg.

Endnu mere sikker

I modsætning til Premium-modellen har dette bur runde aluminiumstremmer, og er holdt helt i sort. Tremmerne er tilmed hele 10 mm tykkere, så de i alt er 18 mm i diameter.

Samtidig er der mindre afstand mellem tremmerne i døren, ligesom låsen er en smule kraftigere på dette 3. generations-hundebur fra SafeCrate.

Alt i alt giver det dig en endnu større sikkerhed til din lille hund til en meget bedre pris.

Lige så nem at finde plads til

Selv om buret er 5 cm dybere, vil det næppe være et problem at finde plads til det. Selv i en af de små franske trillinger fra PSO eller de tilsvarende mikrobiler fra Folkevognskoncernen. I begge tilfælde er det bare at slå bagsædet ned. Så kan buret stikke ind i kabinen, så hunden stadig har udsyn til resten af bilen, selv om buret er spændt fast i bagagerummet.

Tilsvarende løsninger kan laves i alle andre biler uanset størrelse.

Enkelt samling

SafeCrate XS leveres usamlet. Men lige som Premium-modellen fra SafeCrate handler det bare om at sætte burets sider sammen og fjerne beskyttelsesfolien fra siderne. Så er buret klar til den første køretur.

Overvej eventuelt at medkøbe skridsikker, blød måtte, som passer til, eller de særlige monteringsremme som kan fås til buret hos den danske forhandler Billige-Hundebure.dk.

K9 PRO Hercules 39

Skal du have et endnu stærkere og endnu mere solidt hundebur med ekstra stærke montagemuligheder? Så skal du kigge i retning af hundeburene fra K9 PRO.

Ekstra stærke og gennemtænkte

K9 PRO hundebure er udført i ekstra tykke aluminiumsstænger, og er lige som SafeCrate XS holdt helt i sort. Samtidig har buret skrå sider på alle leder. Derved er det ekstra nemt at passe ind i bagagerummet eller på bagsædet med ryglænet klappet ned.

De skrå sider er desuden med til at støtte hunden, hvis den sidder op, når I kommer ud for et uheld. Samtidig øger det trygheden for hunden, da den får mindre territorium at skulle forsvare i højden.

Den ekstra skrå bagvæg gør det nemt at få buret helt ind til ryglænet, hvis det placeres i bagagerummet på bilen.

Kan være i alle biler

Lige som de foregående bure i teksten er det ikke svært at finde plads til K9 PRO Hercules 39, uanset hvilken størrelse bil du har. Dybdemæssig er det et par centimeter længere – 68 cm i alt – mens det breddemæssigt kun er på 43 cm.

Det betyder, at hvis du har et asymmetrisk splitryglæn på bagsædet, kan der være indgang til hundeburet fra bagsædet via den smalle del af splitryglænet. Eller plads til hele hundeburet på bagsædet, og så stadig være plads til to mindre personer på den brede del af bagsædet.

Lidt højere vægt, men større styrke

De kraftigere materialer giver en lidt større vægt på K9 PRO Hercules 39 end de hundebure, vi har omtalt tidligere i testen. Således sniger Hercules 39 sig op på 15 kg. Det gør dog oplevelsen af buret endnu mere robust og solidt.

Lige som de andre hundebure leveres dette bur også usamlet. Samlingen er dog lige så enkelt. Blot skal du også have fat i en skruetrækker, så du kan skrue de særlige montagestropper fast forrest på burets hjørner for oven.

PT udsolgt fra importøren

PT udsolgt fra importøren

SafeCrate Small Wide

SafeCrate Small Wide har samme grundareal som de ”Mops-hundebure”, vi har gennemgået ovenfor. Men buret er en smule højere, og har lågen på den brede led af buret.

Det gør SafeCrate Small Wide til det ideelle valg til små hunde op til terrier-størrelse, fordi har plads til at vende sig inde i buret, når de hopper ind.

Placeringen af lågen betyder dog, at buret står bedst, når det er monteret i bagagerummet med indhop fra bagklappen. Har du en hatchback eller mindre SUV, kan du dog også sagtens lægge bagsædet ned og lukke hunden ind fra sidedøren – og stadig have buret stående fastspændt i bagagerummet.

Tip: Køb en måtte til at beskytte sæder og bagagerum

Vælger du den løsning, kan du med fordel bestille en såkaldt ”stor bagagerumsmåtte” med til at stille hundeburet på. Den har en ”tunge”, som stikker frem fra bagagerummet og kan holde bagsiden af ryglænet bedre beskyttet, lige som du slipper for snavs og hundehår i bagagerummet.

Den store måtte kan i øvrigt også bruges, hvis du vælger, at hunden skal springe ind i buret gennem bagklappen. Så dækker ”tungen” på måtten for kofangeren, når hunden hopper ind i bilen.

Passer til de fleste biler

Selv om buret åbner på den brede led, burde du kunne få det til at passe ind i selv de helt små mikrobiler. Her er det dog nødvendigt at hunden går ind fra bagsædet.

På større hatchbacks med lav læssekant og på de populære SUV’er er det nemt at placere buret helt op mod ryglænet. Her er den brede orientering på buret samtidig med til at få buret til at stå mere stabilt. Særligt nå du drejer med bilen.

I større biler vil der stadig være plads til at have andet bagage med i bagagerummet, fordi buret står helt op mod ryglænet. Blot skal du sikre dig, at du nemt kan komme til at lukke buret op i en nødsituation. Samt at bagagen ikke må tage lys og udsyn fra hunden under køreturen.

Lige som de andre SafeCrate-bure vi har omtalt i testen, leveres dette hundebur usamlet. Igen er det dog lige til at samle buret i hjørnerne ved at slå de medfølgende hjørneprofiler ind i sidernes aluminiumsrammer.

SafeCrate ELITE – A1

Vores test af hundebure til små hunde slutter af med endnu en model fra SafeCrate, nemlig den lidt mere stylede ELITE-serie. Her er buret opbygget af kraftige, runde aluminiumsprofiler med sorte afrundede hjørner. Samt grå sider og bagside, som skaber et trygt rum for hunden, hvor den kan opholde sig uforstyrret under kørslen, og stadig have godt udkig gennem tremmelågen i buret.

Til små hunde bør du vælge en SafeCrate ELITE A1. Det er et bur, som størrelsesmæssigt kan rumme en hund i op til terrier-størrelse.

Lige som de øvrige bure, vi har set på i denne test, har buret nogenlunde samme grundareal. Nemlig 63 x 46 cm. Men i modsætning til ”Mops-burene” er højden på 60 cm, hvilket gør det bedre egnet til hunde i terrier-størrelse.

Skrå for- og bagside

I modsætning til f.eks. K9 PRO-hundeburet er det kun for- og bagside på SafeCrate ELITE A1, som er skrå. Det gør det nemt at få buret til at stå helt op mod ryglænet, når det står i bagagerummet.

Samtidig giver den skrå forside buret et mere kegleformet design. Derved er hunden stadig godt beskyttet, selv om den sidder op ved et uheld.

Nøglelås

I forhold til de andre bure i testen, kommer dette bur med nøglelås fra fabrikken. Det gør lukningen endnu mere solid, ligesom buret også kan benyttes til uledsaget transport af hunden. F.eks. på en kortere flyrejse, hvor hunden skal opholde sig i den isolerede del af lastrummet på flyet.

Muligheden for at låse buret kan også udnyttes, hvis du f.eks. går til stævner eller udstillinger med hunden. Så kan du låse for buret, mens du lige kortvarigt er væk fra hunden. Derved undgår du, at forbipasserende kan komme til at lukke hunden ud. Eller til at stresse den.

Saml selv

Lige som alle de andre bure, skal ELITE A1 også samles ved modtagelsen ved at slå hjørnestykkerne ind i sidernes rørprofiler. Det tager kun få minutter, hvis du følger den medfølgende samleanvisning.