Er det en god ide at købe et brugt hundebur? Og hvor meget kan du reelt set spare? Det får du svar på i denne artikel.

Skal du have et sikkert hundebur med solide stænger, som kan holde til hunden under selv et voldsomt sammenstød, koster det naturligvis en smule mere end de mere skrøbelige typer i tykt trådnet, som du kan købe i f.eks. mange dyrehandel- eller dyreudstyrsbutikker.

Til gengæld øger du chancerne for, at både din hund, du selv og andre passagerer i bilen overlever. Og det er jo nok værd at give lidt ekstra for.

Brugt hundebur – et godt alternativ?

Nogle gange kan du være heldig at finde nogle af de mere solide typer af hundebure brugt til salg på f.eks. DBA, Gul & Gratis eller på en af de mange køb og salg-grupper på Facebook.

Her kan du oftest få et godt, solidt hundebur til en pris, der ligger under prisen for de lavprisbure, som ikke yder hunden en ordentlig sikkerhed.

Det lyder som et godt køb – og er det oftest også.

Men alligevel er der nogle ting, du bør være opmærksom på, før du køber et brugt hundebur.

Sørg for at se buret samlet

Når du køber brugt hundebur, bør du mødes med sælgeren for at tage hundeburet nærmere i øjesyn.

Virker hundeburet solidt og stabilt, når du tager fat i det? Ellers kunne det tyde på, at hjørnesamlingerne er beskadiget. F.eks. fra et trafikuheld eller et tab af hundeburet, hvor det er landet lige på et af hjørnerne, så det er blevet beskadiget.

Er alle stænger og hjørnestolper i hundeburet lige? Ellers kunne det tyde på, at buret har været involveret i et færdselsuheld. Eller på anden måde har fået slag eller tryk. Det gør buret mindre stabilt, hvis det bliver udsat for slag eller tryk igen.

Går lukketøjet nemt i, når du lukker lågen og trækker slåen i? Hvis ikke, kunne det tyde på, at lågen eller hængslerne på buret har været udsat for et tryk, som har trukket lågen ud af sin oprindelige form. F.eks. i forbindelse med et trafikuheld – eller fordi lågen er blevet slået skæv, mens den var åben.

Spørg ind til, hvorfor de sælger hundeburet

Oftest er der ikke noget galt med et brugt hundebur. Men alligevel er det en god ide, at du spørger ind til, hvorfor de vil sælge deres hundebur.

Handler det om, at de ikke har hunden længere? Eller har fået en anden bil, hvor buret ikke passer til? Så bør der ikke være så meget at betænke sig på – altså såfremt hundeburet kan stå for den inspektion, der er beskrevet ovenfor.

Er det mere uklart, hvorfor de skal af med deres hundebur, bør du naturligvis være mere på vagt – særligt når du inspicerer hundeburet rent fysisk.

Hvad koster et brugt hundebur?

Prisen på et brugt hundebur af god, solid kvalitet afhænger naturligvis af alder og stand. Men uanset dette, bør besparelsen være betydelig, for at det kan betale sig.

Så kan du få et brugt hundebur, der er under et år med en kontant besparelse på 1000 kroner eller mere, er det et godt køb. Og kan du spare 1500 på et hundebur på et par år eller tre, er det absolut også værd at overveje frem for at købe et nyt.

Men køber du omvendt et nyt, ved du, at kvaliteten er i top, og at du får et hundebur, der beskytter din hund perfekt. Og passer præcist til netop din hund. Så er besparelsen kun på nogle få hundrede kroner, er det ikke værd at vælge den brugte model med de usikkerhedsfaktorer, som der kan være ved at købe hundeburet brugt.

Vil du have et overblik over nypriserne på hundebure, kan du tjekke vores test af hundebure her.